29 / 03 / 2024
09:23

پذیره‌نویسی ۵۱ درصد سهام تنها مرحله مانده تا بانک شدن مهر اقتصاد

05:00236۰

ابراهیم صفرلکی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، افزود: بانک مهر اقتصاد با بیش از 20 سال سابقه فعالیت و با برخورداری از 800 شعبه در سراسر کشور با هدف اجرا و استقرار  بانکداری اسلامی و ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه با رویکرد کمک به آحاد مردم و حمایت از صنایع و تولید داخلی به عرصه پولی و مالی ورود پیدا کرده است.

وی تلاش در جهت تحقق بانکداری اسلامی و استفاده از ضوابط بانک مرکزی را سرلوحه‌ فعالیت‌های این بانک دانست و افزود: بانک مهر اقتصاد به منظور آشنایی کارکنان با قوانین بانکداری بدون ربا بیش از 30 هزار نفر ساعت آموزش احکام فقهی برگزار کرده است و با اجرای مسابقه بانکداری اسلامی و برپایی نمایشگاه در سراسر کشور سعی در ترویج فرهنگ بانکداری بدون ربا در میان مردم دارد.

مدیر روابط عمومی بانک مهر اقتصاد تصریح کرد: این بانک با تاسیس اداره بانکداری اسلامی و تشکیل کمیته فقهی در صدد است، تا علاوه بر پیروی از مصوبات بانک مرکزی بر عملیات بانکداری منطبق با موازین اقتصاد اسلامی نظارت داشته باشد.

صفرلکی افزود: بیش از هزار میلیارد تومان تسهیلات برای حمایت از تولید و کارآفرینی به تولیدکنندگان داخلی و صاحبان صنایع پرداخت شده است، همچنین در بخش بانکداری خرد نیز با اعطای تسهیلات به آحاد هموطنان عزیز، تلاش دارد، تا در تأمین مایحتاج عمومی نیز مثمر ثمر واقع شود.

مدیر روابط عمومی بانک مهر اقتصاد با بیان اینکه، در نظام بانکی صد در صد منابع قرض‌الحسنه صرف پرداخت وام قرض‌الحسنه نمی‌شود، گفت: معمولاً در بانک‌ها بین 40 تا 60 درصد منابع به این امر اختصاص می‌یابد اما در بانک مهر اقتصاد صد در صد منابع قرض‌الحسنه صرف پرداخت وام قرض‌الحسنه می‌شود.

صفرلکی گفت: بیش از 3 میلیون نفر در طول فعالیت بانک مهر اقتصاد وام قرض‌الحسنه از این بانک دریافت کرده‌اند که مبلغی بالغ بر 4 هزار میلیارد تومان وام قرض‌الحسنه با کارمزد حداکثر 4 درصد پرداخت شده است.

وی افزود: در سال 91 حدود 800 هزار فقره تسهیلات با رقم بیش از 10 هزار میلیارد تومان پرداخت شد و در 9 ماه نخست سال جاری 14 هزار میلیارد تومان تسهیلات به بیش از هزار متقاضی تسهیلات پرداخت شده است.

صفرلکی با بیان اقدامات این بانک در عرصه بانکداری الکترونیک، ادامه داد: در حال حاضر 800 شعبه بانک مهر اقتصاد به صورت آنلاین به هم مرتبط هستند و مشتریان می‌توانند با مراجعه به هر یک از شعب این بانک در سراسر کشور عملیات بانکی مورد نظر خود را انجام دهند.

مدیر روابط عمومی بانک مهر اقتصاد در خصوص منابع بانک مهر اقتصاد گفت: با اعتماد هم‌وطنان 34 هزار میلیارد تومان منابع بانک را تشکیل می‌دهد.

وی تضمین‌ها و وثایق ناکافی و نا معتبر را یکی از عوامل مهم در ایجاد معوقات در بانک‌ها دانست و گفت: میزان معوقات در بانک مهر اقتصاد 3 درصد است، این در حالی است که این رقم در بانک‌های دیگر حدود 16 درصد است.

صفرلکی در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات این بانک برای تأمین نظر بانک مرکزی در فرآیند تبدیل شدن به بانک و تغییر شخصیت حقوقی اشاره کرد و گفت: مطابق روال، اساسنامه بانک مهر اقتصاد تهیه و تصویب شده و به تأیید شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی رسیده و ابلاغ شده است، همچنین 2 هزار و 9 میلیارد تومان از سپرده قانونی به حساب بانک مرکزی واریز شده است و نام بانک مهر اقتصاد در اداره ثبت شرکت‌ها به شماره 429709 ثبت شده است.

وی افزود: همچنین برای استانداردسازی ترازنامه بانک به تناسب استاندارد بانک مرکزی اقدام شده است.

صفرلکی ادامه داد: پذیره نویسی در بورس آخرین مرحله برای تبدیل مؤسسه مالی و اعتباری به بانک مهر اقتصاد است که مراحل مقدماتی آن در حال طی شدن است و بانک مهر اقتصاد از سوی بانک مرکزی برای انجام تشریفات قانونی و فروش 51 درصد سهام خود به سازمان بورس و اوراق بهادار برای عرضه در شرکت فرابورس معرفی شده است و در حال حاضر در انتظار اعلام سازمان بورس برای فروش سهام بانک هستیم.

وی در پاسخ به سوالی در مورد زمان پذیره‌نویسی سهام این بانک، گفت: این امر به روند مراحل اداری کار در سازمان بورس و بانک مرکزی بستگی دارد و اقدامات مرتبط با آن در حال طی شدن است.

صفرلکی تصریح کرد: بانک مهر اقتصاد به عنوان یک بانک خصوصی با توجه به تعداد و گستره شعب خود در دو بخش بانکداری تجاری و تسهیلات خرد فعالیت می‌کند.

مدیر روابط عمومی بانک مهر اقتصاد در پاسخ به این پرسش که به چه علت این بانک ابتدا با عنوان مؤسسه قرض‌الحسنه بسیجیان شروع به کار کرد و اکنون می‌خواهد با شخصیت حقوقی بانک ادامه حیات دهد، گفت: فعالیت قرض‌الحسنه محدود است و طبق تعریف با تسهیلات قرض‌الحسنه تنها می‌توان 7 درصد از اقتصاد کشور را پوشش داد، اما با توجه به بزرگ شدن بانک و گستردگی شعب و نیز افزایش تقاضای مردم، لزوم تبدیل شدن به بانک احساس شد، لذا نمی‌توان به عقب گام برداشت، از این رو در همان مسیر پیشرفت قدم برمی‌داریم و بقیه فعالیت‌ها را در قالب عقود مشارکتی و مبادله‌ای انجام دهیم.

صفرلکی در مورد علل تاخیر در فرآیند تبدیل موسسه مهر به بانک، ابراز داشت: بانک‌های تازه تاسیس برای اخذ مجوز، مشکل بررسی سوابق را ندارند، اما بانک مهر اقتصاد از مؤسسه قرض‌الحسنه بسیجیان به مؤسسه مالی اعتباری مهر تغییر یافته و می‌خواهد از مؤسسه مالی و اعتباری به به بانک مهر اقتصاد ارتقا یابد، لذا این امر مستلزم بررسی عملکرد در حوزه سرمایه و دارایی است، بنابر این تجدید ارزیابی دارایی‌های بانک و استانداردسازی ترازنامه بانک بر اساس استاندارد بانک مرکزی یک کار زمان‌بر است که باید انجام شود.

صفرلکی با اشاره به اینکه از 13 دی ماه تا 31 اردیبهشت ماه سال 93 جشنواره قرض‌الحسنه در بانک مهر اقتصاد همراه با جوایز ارزشمند برگزار می‌شود، گفت: صد در صد منابع جذب شده قرض‌الحسنه صرف پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه می‌شود.

لینک کوتاه
https://meydanekhabari.ir/?p=567

62 نوشته

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند