29 / 04 / 2024
18:28

صبح امروز در موزه شهدا؛ دستاوردهای سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی تبیین شد

04:00311۰

به گزارش میدان خبری، نشست خبری دستاوردهای سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی با حضور محمد دلبری رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی صبح امروز در موزه شهدا برگزار شد.

وی در ابتدای سخنان خود گفت: امسال سی و سومین کنفرانس وحدت با عنوان وحدت امت در دفاع از مسجد الاقصی که به تأکید رهبری این عنوان انتخاب شد، برگزار شد چون به عقیده ایشان مسجد الاقصی موضوع اصلی مسلمانان است. امروز این مسجد در اشغال اسرائیل است و کشورهای استکباری مثل آمریکا این موضوع را عامل تفرقه بین مسلمان قرار دادند. مسلمانان امروز می توانند با هم بزرگترین  تشکل و سرمایه اجتماعی را شکل دهند و با اقدامات وحدت گرا نسبت به نقش بر آب کردن نقشه دشمنان اقدام کنند و زمینه حضور حضرت حجت را برای کشورهای مسلمان فراهم کنند.

دلبری افزود: هدف اصلی مجمع تقریب، تبیین گفتمان وحدت است. تلاش ما این است که به سمتی برویم که گفتمان را به سمت رفتار و فرهنگ وحدت گرا ببریم و این بینش را عملی کنیم. بذر مجمع تقریب مذاهب سال ۱۳۶۹ به دستور رهبری کاشته شد و پس از آن با رهنمودهای آیت الله واعظ زاده خراسانی، آیت الله اراکی و آیت الله تسخیری این بذر به بار نشست. به همت این مجمع امروز اقداماتی تقریبی در کشورهایی انجام شده که هیچ یک حتی فکرش را نمی کرد که یک روزی این کشورها در این حوزه فعالیت کنند.

رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی در ادامه به تشریح دستاوردهای کنفرانس پرداخت و تصریح کرد: امسال از ۸۲ کشور وارد ایران شدند. از ۱۲ کشور هم دانشجویان خارجی که در داخل کشور مشغول به تحصیل هستند حضور داشتند که در کنفرانس شرکت کردند. در مجموع ما ۴۲۴ نفر مهمان خارجی داشتیم. ۱۶۰ نفر هم از علما و اساتید دانشگاهی ۱۱ استان شرکت کردند. ۱۷۸ نفر مهمان خارجی هم که در داخل کشور حضور دارند مثل سفرا در این کنفرانس شرکت کردند. همچنین برای اولین بار از آمریکای لاتین مهمان داشتیم. از حوزه بالکان، صربستان و بوسنی هرزگوین هم مهمان داشتیم و به طور کلی ۶۵ درصد از دعوت نامه هایی که ارسال شده بود اجابت شد.

وی ادامه داد: کنفرانس وحدت امسال که از تاریخ ۲۳ تا ۲۵ آبان ماه برگزار شد همزمان با پنجاهمین سالگرد جنایت آتش زدن مسجد الاقصی بود  و به این دلیل موضوع کنفرانس وحدت امت در دفاع از مسجد الاقصی نامگذاری شد. پیرامون این عنوان، خردادماه فراخوان مقاله منتشر شد که حدود ۶۴ مقاله به زبان های عربی، فارسی و انگلیسی به دست ما رسید. با همکاری اساتید و نخبگان و دانشگاه مذاهب، از میان این مقالات، ۴ مقاله برتر انتخاب و از آنها تجلیل شد. این کار موجب شد که محوریت کنفرانس به سمت علمی شدن برود.

دلبری اضافه کرد: بنا بر محاسباتی که انجام دادیم با ۴۲۴ مهمانی که به کشور ما آمده بودند، حدود ۳۵ میلیون نفر در ارتباط هستند و این یعنی اینکه این افراد شخصیت های تأثیرگذاری بوده اند و اثرگذاری این کنفرانس بالغ بر صد میلیون نفر است.

رئیس ستاد اجرایی سی و سومین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی اظهار داشت: اگر بخواهیم این تعداد مهمانان را براساس حوزه جغرافیایی تقسیم کنیم، از حوزه آفریقا و عربی، ۲۴۷ مهمان، از حوزه اروپا و امریکا ۵۳ مهمان و از حوزه آسیا و اقیانوسیه ۱۲۴ مهمان در این دوره از کنفرانس شرکت داشتند. از مجموع این مهمانان، ۷۰ درصد آنها کنفرانس اولی بودند. ۱۷ درصد از مجموع مهمانان که حدود ۷۲ نفر می شود را بانوان تشکیل می دادند. ۵۸ درصد مهمانان را جوانان تشکیل دادند که این رویکرد با تأکید رهبری بر حضور جوانان در این کنفرانس صورت گرفت.

وی گفت: تهیه روزشمار هفته وحدت از دیگر برنامه های این دوره بود. تجدید بیعت با آرمان های امام خمینی و حضور در مرقد ایشان، برگزاری جشن میلاد نبی مکرم، دیدار با رهبری و تجدید بیعت با ایشان و شرکت در نماز جمعه از دیگر برنامه های این دوره کنفرانس بود. در روز پایانی کنفرانس هم قرار بود دو نشست بانوان تقریبی و جوانان و مقاومت برگزار شود که به دلیل شرایط جوی و مشکلاتی که آن روز پیش آمد این نشست ها کنسل و به آینده موکول شد. تقدیر از ۴ شخصیت تقریبی که یکی از آنان خبرنگار فلسطینی بود، رونمایی از ۱۰ اثر تقریبی و رونمایی از سند چشم انداز مجمع جهانی تقریب در افق ۱۴۱۴ از دیگر برنامه های این دوره بود. علاوه بر این در اساسنامه ای که در این دوره امضاء شد قرار شد که ۵ اتحادیه جهانی جدید فعالیتشان را آغاز کنند.

 

لینک کوتاه
https://meydanekhabari.ir/?p=3649

704 نوشته

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند