04 / 05 / 2024
03:41

برگزاری چهارمین همایش ملی روستا در سالن اجلاس سران کشور

04:03239۰

به گزارش اقتصادآنلاین نشست خبری چهارمین همایش ملی روز روستا و عشایر، سه شنبه ۱۱مهرماه ۹۶، با حضور سیدابوالفضل رضوی معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، کاوه معراجی مدیر کل برنامه ‌ریزی معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و جمعی از اصحاب رسانه، در ساختمان کوثر نهاد ریاست جمهوری برگزار شد.
سیدابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور سیدابوالفضل رضوی، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در ابتدای این نشست خبری گفت: روستاها اماکنی هستند که عمدتا دارای پتانسیل های تولید ثروت هستند و شغل آفریند.
وی افزود: سه رکن مهم خاک حاصلخیز و فضای تنفسی مطلوب و غیر آلوده در روستاها وجود دارد. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با اشاره به خدمات انجام شده به روستاها پس از پیروزی انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: جاده سازی، برق رسانی، گازرسانی و مخابرات پس از پیروزی انقلاب اسلامی در مناطق روستایی به شدت مورد توجه قرار گرفت و شاید موارد نادری باشد که خانواده های بالای ۱۰ خانوار فاقد برق باشند
رضوی، با بیان اینکه ۹۹٫۹ درصد روستاهای بالای ۱۰ خانوار کشور برق رسانی شده اند، تصریح کرد: بالای ۸۵ درصد جمعیت روستایی دارای جاده آسفالته هستند.
وی با بیان اینکه حدود ۶۷ درصد روستاهای کشور گازرسانی شده اند، خاطرنشان کرد: تا پایان سال ۹۶ و طبق وعده وزیر نفت تمام روستاهای بالای ۲۰ خانوار گازرسانی می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با بیان اینکه به بهسازی روستاها توجه شده است، تصریح کرد: در توسعه روستایی و عدالت اجتماعی و آموزشی در روستاها کم مهربانی کرده‌ایم و عدالت آموزشی و کیفیت آموزش برای روستاییان مطلوب نبوده است.
رضوی افزود: به دلیل علم دوستی روستاییان و علاقه فراوان جامعه ایرانی به علم آموزی علیرغم اینکه امکانات کافی آموزشی نداشتند در حوزه تحصیل و آموزش عالی مدارج بالایی را کسب کرده اند به طوری که امروز از هر پنج روستایی یک تحصیلکرده روستایی داریم و از هر ۱۲ خانواده روستایی یک نفر مدرک کارشناسی ارشد و دکتری دارد.
وی با بیان اینکه شهرگرایی، مرکزگرایی و کوچک گریزی و روستاگریزی باعث شده است که شهرک ها یا شهرهای صنعتی به شدت در کشور رونق یابد، ادامه داد: الگویری از غرب برای توسعه کشور در نظام برنامه ریزی یکی از مشکلات ما در توسعه روستایی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با بیان اینکه نرخ مشارکت اجتماعی یکی از شاخص های توسعه یافتگی است، تصریح کرد: نرخ مشارکت اجتماعی جمعیت روستایی ایران به بیش از چند قرن می رسد.
رضوی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی کم کم فرهنگ مشارکتی در جمعیت روستایی کمرنگ شد به طوری که خسارتی که از بین رفتن فرهنگ مشارکت پذیری حاصل شد را نمی توان جبران کرد.
وی با اشاره به برگزاری چهارمین همایش روز ملی روستا و عشایر گفت: این همایش ۱۵ مهرماه در سالن اجلاس سران کشورها و با حضور مقامات عالی رتبه کشور برگزار می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با بیان اینکه حدود ۴۳۰ شهرستان در کشور داریم و از هر شهرستان سه نفر روستایی به همایش ملی روز روستا و عشایر دعوت کرده ایم، اظهار داشت: یک عضو شورای روستایی، یک دهیار و یک فارغ التحصیل دانشگاهی با مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری حتی المقدور مقیم روستا که در مجموع ۱۴۵۰ نفر با این ترکیب در همایش ملی روز روستا و عشایر شرکت می کنند.
رضوی با اشاره به برگزاری نمایشگاه محصولات و تولیدات روستاییان و عشایر در نمایشگاه بین المللی که اسفندماه برگزار می شود، خاطرنشان کرد: ۱۲ تا ۱۸ اسفند نمایشگاه محصولات و تولیدات روستایی و عشایر در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار می شود.
وی یادآور شد: معادن درجه ۱، ۲ و ۳ در تمام روستاها که مالک نداشته باشند در اختیار روستاییان قرار می گیرد. معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با اشاره به اینکه دایره المعارف روستا در حال تهیه و تدوین است، خاطرنشان کرد: در قالب این دایره‌المعارف شناسنامه روستاها را تشکیل داده ایم.
رضوی، با اشاره به اینکه سه نوع وام به روستاییان پرداخت می شود، افزود: مهمترین عامل توسعه و مهمترین مانع توسعه نیز خود افراد هستند و بهترین عامل اجرایی برای توسعه، مشارکت است. وی در توضیح وام های پرداختی به روستاییان گفت: به شرکت هایی که بالای ۲۵ خانوار سهام‌دار داشته باشند ۷۵۰ میلیون تومان برای ۵۰ خانوار یک میلیارد تومان، ۱۰۰ خانوار ۲ میلیارد تومان و ۱۵۰ خانوار ۳ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، با بیان اینکه کارمزد پرداخت تسهیلات در روستاهای مرزی صفر درصد است، یادآور شد: در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی ۲ و ۳ مورد وام با این شرایط پرداخت شده است. رضوی، با بیان اینکه در سایر روستاهای کشور کارمزد تسهیلات پرداختی سه درصد است، خاطرنشان کرد: یک تا ۲ سال تنفس برای تسهیلات در نظر گرفته شده است و دوره بازگشت آن نیز ۳ تا ۴ سال است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در پایان سخنان خود، با اشاره به پرداخت وام یک و نیم میلیارد دلاری و بخش روستایی گفت: لایحه پرداخت تسهیلات یک و نیم میلیارد دلاری به بخش روستایی با قید دوفوریت به مجلس ارسال کردیم که شهریور امسال تصویب شد و آیین نامه نهایی آن نوشته شده است.

لینک کوتاه
https://meydanekhabari.ir/?p=1196

706 نوشته

بدون دیدگاه

پاسخ دهید

فیلدهای مورد نیاز با * علامت گذاری شده اند